onsdag, maj 06, 2009

Vart tog tulpanerna vägen?

Den här bilden är tagen 2007. Då växte de här vackra tulpanerna- Greenland i min rabatt. I år kom det bara upp en enda. Snyft!! Vart tog de vägen? Någon som vet varför de inte kommer upp? Jag trodde tulpaner kom år efter år. Gör jag något fel? Det är i alla fall en vacker bild.

4 kommentarer:

Gunilla sa...

Såvitt jag vet är tulpaner lite opålitliga. Inte alla kommer tillbaka år efter år, som man kan tro. Man kan behöva förnya sitt tulpanbestånd med jämna mellanrum. Kanske är det precis så med just den här tulpansorten. Tror inte att du gjort nåt fel alls.

Jättesnygg komposition och urtjusig bild!

/G

Gunilla sa...

PS Jag tror att lökar kan dö av för mycket väta under sommar och höst också. Tror att jag läst nåt om det nånstans. DS

Minne sa...

Gunilla. Tack för dina snälla kommentarer. Och tack för tips om tulpanerna. Jag får nog helt enkelt sätta nya.

Eva sa...

Hej!
Jag planterade 25 tulpaner på båda sidor om mittgången, jag du vet där jag har änglarna, på ena sidan kom det upp 8 st, på andra sidan kom det upp 1!!!!!
För att inte tala om i mitt buxbomskvarter, precis när man kommer in genom grinden, där satte jag runt den inre raden av buxbom, 40 tulpaner, 1 st!!!! kom upp och den jäkeln var dessutom sned! Snacka om att jag inte ska plantera några fler, så här har de gjort i alla 7 år, som jag haft kolonin, jag ger upp, köper hyacinter och narcisser istället.

Det där med väta stämmer helt och håller, lökarna klarar inte att stå för vått och dessutom är ju tulpaner kända för att de går helt enkelt ut.

MEN min hos min syster i Stockholm, där blommar minsann hennes 50 st vita tulpaner, år efter år. Kan det möjligtvis ha att göra med att hennes tomt är en f d stor trädgårdsanlägging. MORR!
Avundsjuk!!!!

Hälsningar
Eva