lördag, februari 14, 2009

Nu är vi igång

och"nödrenoverar" grovköket. Vi fick ju hastigt och lustigt köpa ny tvättmaskin och tumlare då de andra la av och orsakade elavbrott. Det kändes inte kul att sätta in dem i det fula grovköket, så därför får det bli "nödrenovering". Vi ska så småningom kakla och lägga om golv, men tills vidare målar vi vitt på den smutsiga mintgröna väggen och byter ut och sätter in lite skåp. De kan ju sättas upp redan nu, även om kaklet kommer upp senare. Om ni undrar varför vi inte gör allt med en gång så beror det på att vi samtidigt som vi kaklar tänkte byta ut vår värmepump. Det går inte att kakla och lägga golv utan att ta bort den. Det är en lite större historia som måste ske planerat och under den varmare säsongen så att vi kan klara oss utan värme och varmvatten några dagar. Det är ju inte så kul just nu. Därför denna variant på renovering. Ser ni den svagt mintgröna färgen på plastmattorna på golv och vägg? Den är dessutom smutsig och missfärgad på flera ställen, så man blir verkligen inte glad av att se den. Hela dagen har vi plockat bort grejer och sorterat ut en massa dammiga burkar och tomma flaskor. Nu blir det skönt att vila en stund i soffan och kolla Melodifestivalen. Jag håller tummarna för Måns!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,

Kul att jag hittade din blog. Hittar massa fint. Speciellt den vackra platsen torkvindan fått. Ska presentera den för min sambo: "Titta, så fint! Så vill jag ha det när jag hänger tvätt" :))

Förstår dilemmat med klinkers och värmepumpen...vi har samma funderingar i pannrummet. Alltså... pannan är ju ingen man flyttar åt sidan så att säga ;))
Må gott!
-Anna-

Inspiration i vitt sa...

Vad härligt när den renoveringen är klar, vilket arbete, men det kommer att bli så fint.
Kram på dig/Ingela.