måndag, oktober 15, 2007

Favorit i repris

I lördags hade vi goda vänner på middag. Lammkotletter med ugnsrostad potatis, rödvinsås, mango aioli och sallad med valnötter och chevre. Mango aiolin lagade yngste sonen ihop. Han kokade ner en liter mango juice med rödlök i flera timmar och mixade sedan ner det med vitlök i majonäs. Mums! Mamma blev riktigt imponerad. Han praktiserar på stora sonens restaurang, så nu har jag tillgång till två privata kockar. MEN REPRISEN DÅ! Jo det var denna urläckra efterrätt. Vit chokladmousse med färsk frukt. Receptet är: 250 gr vit choklad 250 gram kesella 2 ½ dl mellangrädde. Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden. Blanda ner Kesellan i chokladen och sist i med grädden. Fördela i 8 små skålar och låt stå i kylskåp minst 2 tim. Garnera med skuren valfri färsk frukt. En garanterad succé.

2 kommentarer:

MODERN COUNTRY sa...

Å hjelpes, det hørtes godt ut! Ja. det er vel sesong for lam nå. Hvis jeg ikke husker galt spiste vi koteletter forrige uke. Hjemme i Norge var jeg alltid så glad i Farikål. Her følger jeg mer Nederlandske tradisjoner. Det vil si, alt fra Asiatisk, Indonesisk, Gresk, kinesisk, osv..ja, kan nesten ikke sette fingeren på hva som er urhollandsk. Multikulturellt samfunn..
De fulle skålene var fristendes :)

Anonym sa...

Ja men herrejösses vad gott det ser ut att vara! Receptet är ju så lätt att till med och en nalfabet i köket som jag borde klara det!! Tack för tipset, receptet är lagrat!
Må så gott!