lördag, juni 27, 2009

Mina loppisfynd

Jaha då var sommarens första loppis avklarad. Det första jag fyndade var denna gräddkanna. Det visade sig att svärfar brukade svetsa ihop sådana som ung. Han berättade att den här mindre kannan var för grädde och rymde 30 liter i motsats till de stora mjölkkannorna som rymde 50 liter. Numret på kannan visade vilken gård den tillhörde. Det var lite bonus med dessa fakta om mitt fynd. Sedan lite småfynd i form av dessa Blåmönstrade fat från Gustavsberg, en liten pajform och en fin "prinsesskopp" med fat. Om ni förstorar bilden och tittar noga så ser ni att det är små kronor på koppen och fatet. Gulligt tyckte jag. Så hittade jag en piedestal också som jag länge velat ha. Den ska förstås målas vit, så ni får tänker er den sådan. Efter loppisturen kopplade vi av hemma i trädgården med bad i poolen, vila i solstolen och en mysig grillmiddag med kyckling, färskpotatis och sweetchilisås. En perfekt sommarlördag.

fredag, juni 26, 2009

Mayflower

Förra året planterade jag tre stycken Mayflower-rosor. I år blommar de så här vackert och doftar lika ljuvligt som de är vackra. De blommar hela sommaren och jag har bestämt mig för att köpa tre till och plantera in i rabatten. Så att man tappar andan av vällust när man går förbi dem och den blommande lavendeln. Imorgon loppis och på söndag Flora Linnea i Helsingborg för rosköp. Ha en trevlig helg alla!

torsdag, juni 25, 2009

Loppis på lördag

Jag har egentligen prylar hemma så det räcker och blir över. Men det är ju så ROLIGT att gå på loppis och fynda. Så på lördag blir det en av mina favoritloppisar som jag inte missat på många år. Jag det blir nog 17 året i rad. Om man inte räknar den gången då min väninna bröt foten i den lilla slänten på väg dit. Då valde jag faktiskt att följa med henne i ambulansen. tyvärr kommer jag i år att missa min andra favoritloppis eftersom vi just då kommer att vara bortresta. Håll nu tummarna för fina fynd på lördag!

tisdag, juni 23, 2009

Ultimate fighting

Olivia gör sig redo. Vars ett benskydd får räcka. Men tandskydd och boxhandskar räckte till båda. I Ultimate Fighting får man sparkas och slåss lite hur som helst tycks det. Fabbe kämpar med Jennifer men får till sist ge sig. Är Alex jävig domare? Bästa kompis tävlar mot flickvän. Hur ska han döma? Här får lillebror vatten av storasyster i pausen. Tjejerna mötte killarna och båda tjejerna vann!!Ja så här kul kan man också ha det på midsommarafton!

Jag har krälat i åkern

under midsommarhelgen. Här följer en kort sammanfattning.
  1. 23 personer anlände till värdinnan.
  2. 2 av dem hade vattenkoppor och skrek oavbrutet i två dygn
  3. En boxningsramp var uppbyggd där ungdomarna slog varandra blå ivrigt påhejade av sina föräldrar.
  4. Jag krälade i åkern efter dragkampen och en annan bröt nästan sina revben.
  5. Vi tog ungefär 1000 bilder
  6. Efter dans kring stången skulle alla traditionsenligt lyftas genom en av ringarna. Det var bara det att detta år var ringarna drygt två meter upp i luften.
  7. Vi for i tre bilar till Läckö slott och vann en lyckosten på musroulette.
  8. Fyra ungdomar skulle sova på studsmattan men ramlade ner och sprang mest omkring hela natten.
  9. På söndagen åkte nästan alla hem men avlöstes av fler.
  10. Alla var överens om att det var en riktigt lyckad midsommar.
Mitt lag vann frågesporten och svaret på ovanstående fråga är värdinnan själv. Som ni förstår har jag inte haft tid eller ork alls att blogga. Helgen har varit alltför intensiv. Man är glad att man överlevt. Visar lite mer bilder i nästa inlägg.

tisdag, juni 16, 2009

Värmande kommentarer

Tack snälla Ni som kommenterat mitt inlägg om utbrändhet. Ja, det stämmer att jag är nära utbrändet. Jag försöker vara rädd om mig nu, går hem i tid från jobbet, inte ta på mig för mycket, säga nej o.s.v. Jag sover mycket och försöker bara göra sånt som jag verkligen vill. Efter midsommar är det bara tre veckor kvar tills jag ska ha fem veckors semester. Och efter det är det bara två veckor kvar på den chefstjänst jag har nu och som jag slutar för att över går till annat. Så jag kommer fixa detta! Tack snälla för er omtanke. Den värmer!

söndag, juni 14, 2009

Det är vackrast när det skymmer

Jag kan berätta att jag haft en skön helg. Plötsligt hade jag energi igen och jag har städat garderob, tvättat massor av maskiner tvätt, plockat, fixat och donat. Och städat hela huset! Det är en härlig känsla nu att sitta här i ett nystädat hem och känna att jag funkat riktigt bra igen. Och i går kväll var jag på 60 års fest hos väninnan E. Ingen kan tro att hon är 60, speciellt inte när hon plötsligt svepte ut i en salsa på vardagsrumsgolvet där hemma. Och sedan fick hon med mig ut i den kalla men ändå heta Malmönatten. Det var åratal sedan jag var ute på nåt ställe, men plötsligt fann jag mig mitt bland hundratals dansande, gungande, sjungande männsiskor som trängdes på dansgolvet på Cuba Cafè. Latinomusiken dunkade och det var svårt att låta bli att gunga i takt. Och solen har visat sig lite grann också både igår och idag. Jag känner mig riktigt glad och nöjd! Om fem dagar är det midsommarafton!

torsdag, juni 11, 2009

Utbränd?

Om man svimmar på jobbet och doktorn inte hittar något fel, är man utbränd då? Om man inte orkar någonting och inte har någon energi alls, är man utbränd då? Om man inte orkar städa, laga mat, plocka undan, blogga eller påta i trädgården trots att man älskar det, är man utbränd då? I så fall är jag utbränd. Men jag måste hålla ut till den 1 september. Då slutar mitt ansvar.

tisdag, juni 09, 2009

Jippi!!!

Nu är det klart att vi kommer fira midsommar på Kollandsö. Med tjocka släkten! Det ska bli så himla mysigt. Den som vill kan läsa här nedan hur jag skrev när vi åkte dit för 2 år sedan. Jag lovar uppdatera med vem som kommer i år! Min släkt är inte helt enkel som ni förstår om ni läser detta: Från sommaren 2007: "Imorgon åker vi till Kållandsö för att fira midsommar. Hos min f.d svägerska. Som också är min mans ex. Och min brors ex. Till Kållandsö kommer också min mans äldsta dotters ex. och deras äldsta dotter. Men min mans äldsta dotter kommer inte, för hon firar med sina yngsta barn och sin nya. Men min mans yngsta dotter kommer, med sin son och sin bebis i magen. Min brors och hans ex, dotter kommer inte, för hon är utomlands och jobbar och passar barn. Hon är lillasyster till min mans döttrar och hon är kusin med mina barn. Min mans och min son är lillebror till min mans döttrar och kusin med deras lillasyster. Förstår ni? På bilden ovan ser ni min bror när han spelar Indian i en pjäs. Han är skådis. Men han är också lite indian på riktigt, för min mormors morfar var Indian. Eller nåt sånt! Sa jag förresten att det ena av mina två jobb är att jobba med barn och föräldrar och skilsmässor?!! Ha en riktigt bra midsommar och håll sams!"
Och så tar vi väl Indianbilden en gång till då! Jag tycker min bror är så himla snygg som Indian!

söndag, juni 07, 2009

En bild säger mer....

Examensfesten i torsdags gick bra. Men efter den har jag varit så trött att jag inte orkat något. På fredagen var jag några timmar på jobbet. Lördag sov jag och löste korsord i soffan. Inatt sov jag 10 timmar, vaknade och åt frukost. Sedan blev jag så trött att jag var tvungen att lägga mig och sova en stund till. Sedan har jag bara suttit i en fåtölj, oförmögen att göra något. Äldste sonen med flickvän kom förbi. Och somnade med yngste sonen i soffan. Är det något i luften? Jag hoppas denna förlamande trötthet snart ger med sig.Här ser ni mina Rosenskära från 2007. I ett tidigare inlägg skrev jag att jag tänkte köpa nya eftersom jag inte hunnit plantera några och inte vill vara utan. Idag ringde en f.d kollega som pensionerats och som läser här. Hon undrade om jag ville ha några från hennes trädgård som hon skulle ta bort. Självklart vill jag det!! Tack snälla E. Jag kommer imorgon och hämtar. Du är så väldigt snäll och omtänksam. :)

onsdag, juni 03, 2009

En skön kram

Har just fått krama om sonen som kommit hem från Italien efter nästan två veckor. Med sig hade han en solfjäder till mig. Så nu slipper jag vifta med plastfickor och liknande mitt under möten. Nu tar jag bara upp min vackra solfjäder när vallningarna sätter in. Som värsta Carmencitan.

tisdag, juni 02, 2009

Early morning day

Jag förstår inte vad som hänt! I hela mitt liv har jag varit otroligt morgontrött. Jag har mått fysiskt illa av att gå upp tidigt. Mitt sömnbehov har varit jättestort. Och nu vaknar jag plötsligt tidigt varje dag. Ibland extremt tidigt. Inatt vaknade jag kl. 3. Men då kan man ju inte gå upp! Klockan 5 var jag fortfarande klarvaken. Kvart över 5 gick jag upp. Solen var uppe och morgonen alldeles ljummen. Jag hämtade tidningen, åt frukost och läste noga alla delar. Sedan var klockan 6. Då gjorde jag mig i ordning. 10 minuter i 7 var jag på jobbet. Klockan 17.20 gick jag därifrån. Då hade jag haft möte, möte, möte och så lite möte till. Något var inte så kul! Nu sitter jag i soffan och känner mig ganska trött. Får se när jag vaknar imorgon.

måndag, juni 01, 2009

Rosenskära

Jag älskar Rosenskära, de vita och rosa. Sista åren har jag haft dessa underbara blommor och samlat fröer från dem. Har jag sått dessa? Nej inte! Är det försent nu tror ni? I så fall får jag köpa några plantor för jag kan inte vara utan dem i sommar. De är verkligen riktiga sommarblomster.