söndag, maj 31, 2009

Glas i kras

Min helg har väl varit sådär. Igår slog jag sönder ett glas. Ett av mina stora fina franska glas. Sedan var jag så trött att jag inte orkade göra någonting. Trots härligt väder. Så jag la mig i soffan och sov några timmar. Idag har jag orkat något mer. Men ändå känt mig lite låg. Ja, ja sådana dagar har man väl också. Fick i alla fall ett gulligt sms från sonen som är i Toscana. Han och flickvännen bor i ett gammalt kloster och skulle på oliv-och vinprovning. Det lät riktigt mysigt. Maken har satt upp två partytält och förankrat dem så gott han kunnat. Hoppas de inte blåser bort innan torsdag. Då är det examensfest för 40 personer. Tyvärr skulle visst vädret skulle bli kallare -typiskt. Nåja, bara det inte spöregnar.

fredag, maj 29, 2009

Frukost

Sitter här i soffan och längtar efter frukosten i morgon bitti. Hos min bror fick jag denna underbara frukost förra veckan. Färsk frukt på fil med honung och valnötter. Till det ett glas juice full med nyttiga vitaminer. Mmmmm! Ljuvligt mumsigt! Idag har jag köpt frukt och imorgon är det jag som gör mig en lika god frukost. Annars är min stående frukost te och en macka. Det älskar jag och tröttnar aldrig på, men någon gång kan det vara kul med omväxling. Vad äter Ni till frukost? Brukar Ni variera Er eller äter Ni samma varje dag?

onsdag, maj 27, 2009

Hemma igen

Jag har verkligen haft några riktigt mysiga dagar i Stockholm. Förutom kurs i tisdags har jag hunnit träffa flera vänner, njutit av god mat och slappat i min brors härliga trädgård. Här är bror på deras nybyggda stora härliga altan. Syrenerna blommade och trots att vi var nära Stockholms innerstad var det tyst och lugnt i trädgården. Nästan som på landet. Vilken lyx att bo så och bara ha 13 minuter till T-Centralen. Tack bror för trevligt sällskap och mysiga dagar. Snart ses vi i min trädgård ;)

tisdag, maj 26, 2009

Ett brev betyder så mycket

Igår fick jag ett brev. Det var skrivet 1963. Det var inte till mig utan till "Farbror O". Det var min mamma som skrivit brevet. Hennes ord rörde mig starkt. Hennes storhet och värme lyste mot mig mellan raderna. Jag var tvungen att gråta en lite skvätt. Jag var åter en liten flicka som längtade efter min mamma och skymtade en liten liten bit av henne. Sedan berättade min bror att han hade en låda därhemma med brev. Hundratals brev som skrivits mellan mamma och pappa. Idag fick jag lådan och blickade ner på en skatt!

måndag, maj 25, 2009

Nostalgitripp

Om en stund ska min bror och jag ge oss ut på en nostalgitripp. Vi ska hälsa på en del människor som varit oerhört betydelsefulla i våra liv. Först ut blir vår farbror på över 90 år. Han har just blivit änkling och är dessutom sjuk. Så det blir en liten tur till honom. Han bor kvar i huset där han bodde med fru och kusiner då vi var små. De två följande är "Tant E." och "Farbror O" med mycket speciella relationer i familjen. "Tant E" var min mammas nära vän och bodde två villor från oss. Hennes dotter var min allra bästa vän. "Tant E" kan berätta mycket om min mamma och pappa. De dog båda då jag var 11 och mina bröder 9 och 5. Sen splittrades vi syskon till olika släktingar och sorgen flyttade in. "Tant E" har alltid gett kärlek och värme och räddat mitt liv många gånger. Hon har ett pärlande skratt. "Farbror O" har funnit så länge jag minns. En snäll farbror som såg till att vi hade skor på fötterna. Han kom körande i sin Volkvagns -bubbla och hörde till hela min barndom. Han gav mig mitt första jobb då jag som 8 åring fick jobba i hans affär. Jag var mycket stolt när jag fick min lön efter tre dagar. Som vuxen fick jag veta vilken roll "Farbror O" spelade i vår familj. Den gav nytt ljus över mitt liv och jag fick en så stor respekt för mina föräldrar. Respekt och fascination. "Farbror O" kan också berätta så många minnen. Jag suger i mig minnen om min mamma och pappa eftersom jag aldrig lärde känna dem som vuxna. Trettio år efter att våra föräldrar dog gjorde vi syskon en liknande resa tillsammans och träffade samma personer. Då fanns även "farbror G" kvar i livet som även han spelade en mycket speciell roll i våra liv. Nu är han död sedan en tid och yngsta bror är inte med den här gången. Men snart åker vi och jag är förväntansfull! P.S De vackra rosorna, som jag planterade förra året, blommar just nu i min trädgård

söndag, maj 24, 2009

I´m in heaven

Jag tror att bilderna får tala för sig själva. En utflykt med fika till Zetas trädgård var dagens höjdpunkt. Jag skulle kunna gå där i timmar och kunde inte se mig mätt på allt underbart. En fin gammal sax och ett par trädgårdshandskar i skinn fick följa med hem. Då ska ni veta att jag höll hårt i plånboken. Och så kan jag ju inte ta med så stora saker på tåget hem heller. Njut och låt er inspireras! "Kundvagnsparkering"

lördag, maj 23, 2009

Rapport från ett tåg.

Sitter just nu på tåget på väg till Stockholm. Utanför fönstret rusar landskapet förbi. Bedövande vackert. Jag vill inte läsa. Bara sitta och titta ut på allt det vackra utanför. Blommande gula rapsfält. Gröna hagar med betande hästar och kor. Välansade trädgårdar och kolonilotter, en och annan blå sjö och björkar i sin mest ljusgröna vårskrud. Det är tyst och lugnt i vagnen. Snart ska jag äta min lunch. Kycklingspett med couscous. Om jag får lust att läsa senare har jag både tidning och bok. Om jag blir trött så sover jag en liten stund. När jag kommer fram kommer min bror och hans fru och möte med sin ljuslockige lille son. Sedan åker vi hem till deras vackra hus och sitter i deras uterum. Livet är gott just nu!

fredag, maj 22, 2009

Fotbad med lavendel

Förra året gjorde jag eget fotsalt- Jag köpte grovt salt och repade ner massa lavendel. Vips hade jag ett härligt väldoftande fotbad som jag använt hela vintern. Sitter just nu med mjuka och insmorda fötter efter ett skönt fotbad. Snart ska maken hjälpa till och sätta lite färg på utväxten. Sedan blir det packa av för imorgon bär det av till min födelsestad, vår kära huvudstad. Det ska bli så trevligt att komma upp några dagar. Passar på att ta några extra dagar där i samband med en kurs för jobbet. Sedan blir det hem igen och jobba, jobba, fixa examensfest och sedan födelsedag för sonen som blir 18 år. Sedan är man inte vårdnadshavare för någon längre. För första gången på ungefär 30 år. Konstigt!

torsdag, maj 21, 2009

Inga pojkar i rabatten

Det är bara jag som legat där hela dagen. Lite annat pyssel har jag också hunnit med. Solen har strålat stor del av dagen men nu framåt kvällen har det mulnat på och börjat regna. Får se hur resten av helgen blir. På lördag reser jag till Stockholm för en kurs och några dagar ledigt. Sitter just nu i soffan med dottern som planerar sin examensfest. Mysig kväll!

onsdag, maj 20, 2009

I mitt uterum

Sköna filtar till ljumma sommarkvällar. Dynor till utestolar och några hemvävda fina skurtrasor jag hittat på loppis. Och fler dynor och ett varmt täcke att svepa om sig. I garaget pågår LAN under helgen. För er som inte vet så betyder det Local Area Network och är en SPELHÅLA. Sonens kompisar samlade för tre dygns spelande. En av dem hade med sig massor av burkar med nylagad mat som han stuvade in i frysen. Räcker säkert i 14 dagar!!! Bra att ha när hungern sätter in. Och så har de förstås bunkrat upp med chips, ostbågar och Coca-cola. Så imorgon när vi stiger upp lär vi hitta sovande tonårspojkar lite här och där. Sist satt det två och sov på stolar i garaget. Ja, ja bara jag inte hittar dem i rabatterna. Dem ska jag rensa imorgon.

tisdag, maj 19, 2009

Sommarblommor

Så här fin blev min nya korg när jag planterat all sommarblommor som jag köpte härom dagen. Enligt skötselråden skulle de klara skugga så nu hoppas jag det stämmer.
Jag ser dem så fort jag öppnar bakdörren och stiger ut i trädgården. Man kan ju inte annat än bli glad då. Äntligen hittade jag också en ny regnmätare i glas. Det har jag letat länge efter. Den fick också stå mitt i blickpunkten. Då blir jag ännu gladare, även om det regnat en skvätt.

söndag, maj 17, 2009

Plåster på såren

Idag var jag tidigt uppe och satte igång trädgårdsarbetet. Det blev några mysiga timmar ute med sol innan det mulnade och började blåsa kallt. Den här fina plåtlådan köpte jag till grovköket. Där har jag plåster, bomull, sax och sårtvätt till sommarens alla småsår.

lördag, maj 16, 2009

Jag var lite trött

så jag tog en tupplur.

Fyra nyanser av grått

Så ser det ut på himlen just nu. Det enda som lyser upp är de knallgula rapsfälten. Vi åkte förbi flera stycken idag när vi åkte på konfirmation. Det är väldigt vackert. Väl hemkommen hade jag tänkt tillbringa resten av dagen i trädgården, men det känns inte så lockande nu med regnet droppande och iskalla vindar. Jag håller mig nog inne trots allt.

fredag, maj 15, 2009

Tro på livet

Det kanske blir lite väl mycket andlighet här idag. Men jag vill bara tala om att det finns fler som tror på livet. Bl.a min bror och hans fru. De berättar om det på ett mycket speciellt och gripande sätt. Läs här: http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=5220600#forum Min bror är han utan hår!

Jag vill tacka livet

som gett mig så mycket! Ja, det har förstås tagit en del också, men mest har det gett. Och det finaste det gett ser ser ni här. Utom min fina ängel som blickar ner från himlen! Hon finns bara i mitt hjärta.
Just nu är jag så himla glad och tacksam. För att yngste sonen just valt mellan två sommarjobb och valde det där han har mest utsikt att få jobb efter sin skola. Och för att dottern också har två jobb att välja mellan när hon tagit sin examen den 4 juni. Och för att äldste sonens båda restauranger är fullbokade hela tiden. Och för att han köpt en tomt i Västindien och planerar bygga hus där. Och för att han köpt boken Seglingens ABC eftersom han skaffat en stor segelbåt med fyra kojer. Det sista betyder kanske att jag får fortsätta vara tacksam länge än. För det kan ju vara bra att kunna segla lite när man ger sig ut på stormigt hav. TACK LIVET!

torsdag, maj 14, 2009

Att hyperventilera

Ibland kan man inte annat än hyperventilera när de mest vansinniga saker sker. Eller så skrattar man hysteriskt. Allt för att inte börja gråta. Idag var en sådan dag på jobbet. Så nu måste jag använda kvällen åt att djupandas och ligga på spikmattan och försöka slappna av. Imorgon kommer en ny dag på jobbet. Skratt eller gråt?

onsdag, maj 13, 2009

Min härliga eftermiddag

I bakluckan på min bil packade jag in alla dessa underbara blommor som jag köpte på Blomsterlandet. Där strosade jag runt en bra stund och tittade på allt fint. Men innan det hade jag tagit vägen om Trädgårdshandeln i Limhamn. Där har jag aldrig varit innan och blev mycket glatt överraskad. Vilket underbart ställe! Jag gick i ösregnet under mitt paraply och bara njöt. Dit ska jag snart igen. Blev sugen på en klotlönn som jag såg där. Den skulle passa fint på framsidan där vi ska byta ut en buske. Från Blomsterlandet åkte jag till Granngården för att hämta mina knäskydd. Då fick jag syn på en antik och prylaffär som jag förstås måste besöka. Där hittade jag ett fint lakan i linne med spets som jag tänkte ha till duk. Ett par örngott broderade med bokstaven T, som är första bokstaven i min mans namn, hittade jag också och så två uppläggningsskedar i nysilver. Summa sumarum 120 kronor. Duktyngderna i form av rosor köpte jag häromdagen.På väg hem köpte jag lite bröd..... och väl hemkommen lagade jag en thailändsk kycklinggryta. En mycket lyckad och avkopplande onsdagseftermiddag. Snart väntar spikmattan och sen sover jag gott.

Jobbat flitigt

Idag är det hemmajobb med text. Jag har varit duktig och flitig och koncentrerad. Det lönar sig! Så nu har jag redan levererat och kan ta ledigt resten av dagen. Jag har en del på min "Att göra"- lista och vet inte vad jag ska göra först och vad jag ska välja. Jag kan t.ex åka till grustaget och hämta singel i ett par blå IKEA kassar. Singel behöver jag till min "buxbomsruta" med soluret. Sedan måste jag åka till Granngården och hämta mina knäskydd som skulle ingå i mina nya jobbyxor men som var tillfälligt slut. Nu har de ringt och sagt att de kommit in. Jag vill också åka till Blomsterlandet och köpa lite mer växter. Vad ska jag göra? Hur mycket hinner jag? Rappoterar senare hur det blev! Först lite lunch!

tisdag, maj 12, 2009

Det vill jag fira

Jag fick just ett trevligt mail om att en sak jag vill göra på jobbet kan bli verklighet. Det känns mycket roligt och ger mig lite ny kraft och energi. Nu ska jag sätta igång och planera!!

Före och Efter

Efter att ha fått växa ganska fritt under några år fick mina olivträd finna sig i att bli lite klippta och uppstramade i år. Kanske var jag lite mesig men jag var rädd att ta för mycket. Jag kanske tar lite mer till hösten igen. Klipper ni era olivträd mycket? Istället för zinkhinkarna fick de en lite mer Provencalsk touch i lerkrukorna. Fint mot den vita muren. De avklippta grenarna har jag satt som sticklingar i en annan kruka. Ska bli kul att se om jag lyckas få fler plantor.

måndag, maj 11, 2009

Någon som fattar?

Dottern håller på med sin sista examensuppgift och vill ha hjälp. Trots att jag jobbat med samma sak som hon utbildar sig till, i 17 år, så kan jag inte hjälpa henne. Någon som kan? Det här är en instruktion: "Eller så kan Du dekonstruera de diskursiva grundvalar som tanken om interventioners möjligheter i socialt arbete vilar på" När hon tar sin examen den 4 juni är det fler än hon som jublar. Jag kommer att vara en mycket stolt mamma. Och jag vet att hon har en lika stolt pappa också. Puss gumman!

Ojsan

Jag har just ätit upp en hel skål med smågodis. Inte bra alls, men väldigt gott.

Jag önskar

att jag bara kunde få pyssla här hemma och skriva små trevliga blogginlägg. Då skulle jag inte känna mig så stressad och pressad. Just när jag tror att jag ska få lite luft på jobbet så dimper nästa sak ner. Hå,hå,ja.ja. Kämpa, kämpa. Men den sista augusti är det slut. Då återgår jag till annat som visserligen också är stressigt men inte ens i närheten av det som är nu. Jag längtar till sista augusti men ser ändå fram emot en låååååååång skön sommar.

söndag, maj 10, 2009

Grannsämja

De här underbara syrenerna kom vår söta granne in med till oss. När vi kom hem efter att ha handlat stod denna härliga bukett på bordet i trädgården. Sen kunde jag inte låta bli att borra in ansiktet i den då och då under resten av dagen. Något annat som doftar underbart att förstås lavendel. Så det har jag i massor. Här ligger plantorna prydligt i väntan på att sättas.

lördag, maj 09, 2009

En alldeles vanlig dag hos oss

Maken jobbade vidare på cykelskjulet. Sakta men säkert. Jag åkte och handlade växter och ett par nya trädgårdsbyxor. Här provar jag om buxbumsbollarna passar där jag tänkt.
Så här blev det. Det blev bara en boll som fick samsas med en jättedaggkåpa. Imorgon ska jag köpa lavendel och sätta längs med hela kanten. Sen är rabatten färdig. Kanske. Mellan snickrande och målande gav sig maken på lite dammsugning också. Det är inte bara inne man måste dammsuga. Även poolen måste städas varje vecka. Men det är mycket roligare och skönare. Idag var det extremt mycket skräp i den efter några dagars storm.
Här är dagens lunch. Imorgon är en ny dag.

fredag, maj 08, 2009

Gaaaahhhhhhhhh!!!!!!

Min spikmatta har kommit. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. En annorlunda upplevelse. Jag är inte lyrisk som en del tycks bli direkt. Det gjorde rent ut sagt j...a ont till en början. Det kändes som att hela ryggen slets itu. Jag vågade inte slappna av för då trodde jag att hela ryggen skulle trasas sönder. Efter en stund började det pulsera på ett mycket märkligt sätt och senare blev det varmt och smärtan avtog lite. Men jag somnade inte och kände ingen omedelbar avslappning. Efter 20 min steg jag upp. Jag kommer definitivt fortsätta med detta och jag tror det kommer att bli bra. Men än så länge är jag inget BIG FAN. Fortsättning följer.

torsdag, maj 07, 2009

En trevlig kväll

Ikväll har jag haft en mycket trevlig kväll med en god vän på bakgården på en liten restaurang. En del människor blir man glad av att träffa. Imorgon är det fredag ;) och jag ska hämta min spikmatta som kommit.

onsdag, maj 06, 2009

Vart tog tulpanerna vägen?

Den här bilden är tagen 2007. Då växte de här vackra tulpanerna- Greenland i min rabatt. I år kom det bara upp en enda. Snyft!! Vart tog de vägen? Någon som vet varför de inte kommer upp? Jag trodde tulpaner kom år efter år. Gör jag något fel? Det är i alla fall en vacker bild.

tisdag, maj 05, 2009

Spikmatta

Nu har jag beställt SPIKMATTAN som alla talar om. Tänk att man kan längta efter att få lägga sig på massa en massa spik. Eller ja, i alla fall en massa sylvassa piggar. Jag hoppas att den uppfyller alla mina förväntningar. Jag tänker mig att jag kommer att få mindre ont i kroppen, sova bättre, bli mindre stressad och en massa annat positivt. Den kommer om ett par veckor. Lovar att rapportera när jag provat första gången!

måndag, maj 04, 2009

Tröst

Förlåt om jag bara tjatar om mitt rensande här i trädgården. Hur kul kan det vara att bara höra om det hela tiden? Men idag var jag tvungen att trösta mig lite efter att ha varit hos tandläkaren. Jag lagade ett pyttelitet hål efter att ha varit på undersökning och röntgen för ett par veckor sedan. Där emellan hade jag tid hos en tandhygienist. Så idag var allt klart och jag fick räkningen. 2700 kronor. Hick!!!! Alltså hur många vackra plantor kunde jag inte fått för de pengarna? Känns inte alls kul med, men nu har jag i alla fall hela och rena tänder. Det får man ju vara glad för. För att trösta mig var jag tvungen att shoppa lite. Det blev en underbar sommarklänning med rosor på från KappAhl. Och ett par somriga jeans med kortare ben. (Vad de nu heter) När jag kom hem skulle jag egentligen skrivit lite text men var tvungen att trösta mig lite till. Så jag gick ut och rensade färdigt min rabatt. Så nu ska jag bara lägga klart kullerstenen och plantera lite. Trädgårdsarbete är världens bästa terapi. Men jag grämer mig ändå för de där pengarna!!!!

söndag, maj 03, 2009

Jag får inte nog

Trots att jag tillbringat tre hela dagar i trädgården längtar jag fortfarande ut dit. Det har blivit en hel del omplantering och flytt av olika växter. Jag har städat vid mitt planteringsbord och satt en buxbomshäck Igår kväll var vi på middag hos goda vänner i deras nya lägenhet. Tyvärr glömde jag kameran och det retar mig väldigt. Annars kunde jag visa bilder på underbara stuckaturer, en fantastisk kakelugn, dörrar med gamla handtag osv. osv. Denna underbara pärla ligger mitt i Malmö med utsikt över kanalen och en prunkande kyrkogård. Jag kommer garanterat att ta med kameran nästa gång jag är där.

fredag, maj 01, 2009

Lite mer

Me like

Jag har skapat

Det här är en del av det jag gjort. Det roligaste jag vet är att fixa och "inreda" i trädgården. Här är lite nytt för i år med mina fina zinkbord, gamla rostiga plåtburkar från loppis, vår gamla rostiga grill och lite plantor. Jag känner mig så nöjd och glad. Lite annat har jag också hunnit med, bl,a ett härligt dopp. Det gäller att njuta så länge värmen är kvar. Så ringde goda vänner och bjöd på middag imorgon i deras stora nya paradlägenhet de just flytta in i. Känner på mig att det blir en riktigt bra dag imorgon med.

My Hero

Min man är min stora hjälte idag. Han har legat i timmar på knä på gräsmattan och plockat maskrosor. Så här såg det ut innan. Här ser ni honom krypa i buskarna. När han var kvar fanns inte en maskros i sikte. Gräset var föredömligt kort, gödslat med blåkorn och vattenspridaren på. Vad gjorde jag hela dagen då? Rensade??? Nejdå inte ett ogräs. Jag gjorde bara trevliga saker. Visar vad i nästa inlägg som kommer om en stund.