måndag, mars 30, 2009

Men oj

kolla kommentaren i inlägget nedan. En släkting från Brasilien poppar plötsligt upp. Jag har redan svarat via mail. Jag har väl berättat att min mormor hette Maria DaGloria Capote Valente och var från Brasilien? Jag har tre kusiner med familjer där och nu denna Mario. Kul!

Tack

Gunilla, Jenny i Huset på landet, Min Eden och Angelica för Era snälla och stöttande kommentarer. De värmer!

Mamma Mia

Jag har nyligen köpt soundtracket till Mamma Mia. Och också nyligen sett filmen. (Jag är alltid lite sen med filmer eftersom jag aldrig kommer iväg till bion) Men på flyget ner till Teneriffa visade de filmen. Och dottern hade med sig soundtracket. Sedan var jag såld! Så nu ses en galning då och då här hemma. Lyssna på Mamma Mia på hög volym och dansa en underlig galen dans. Då känns livet riktigt härligt!

Levererat

Nu är all text levererad och jag känner en stoooor lättnad. Så har jag hunnit vara hos tandläkaren och konstaterat ett hål. Så det får bli ett besök till. Sonen är fortfarande sjuk och ynklig och får matas med små melonbitar som en liten fågelunge. Hans käkar har låst sig så han kan inte tugga. Har fått tid till hans tandläkare imorgon men vet inte om han kan ta sig dit. Kanske får vi ställa in tiden om han har för hög feber. Så får han ligga med låst käke ett tag till. Någon som vet vad man gör åt låst käke?

söndag, mars 29, 2009

En bra dag

Solen sken. Jag såg massor av blomknoppar i rabatten. Jag träffade alla mina barn och fick krama om dem. Tvätten som torkade ute luktade gott. Maten som sonen bjöd på smakade underbart. Det är snart påsk. När jag gick runt i trädgården fick jag lust att fixa lite. Jag har inte gråtit en enda tår idag. Hemmajobb imorgon!

Kalas

Nu har jag klätt upp mig och ska iväg på kalas. Äldste sonen fyller år och i år är jag dubbelt så gammal som han. När jag är 72 är jag dubbelt så gammal som yngste sonen. Det är ett tag dit! Nu ska jag koppla på ett leende och susa iväg.

Sommartid

Det låter väl hoppfullt. Jag har tvättat en bäddmadrass och hängt ut i solen på tork. Världen är lite ljusare idag. Sonen är sjuk och har mycket hög feber. Även en 18 åring behöver pysslas om i det tillståndet. När morgondagen är slut ska jag ha levererat 15 900 tecken. Status just nu: Nästan 7000 tecken. Så jag är på G.

lördag, mars 28, 2009

Ett litet skratt

Nu har jag pratat med en väninna. Hon fick mig att skratta ett par gånger. Det finns hopp om livet!!!

Rutknäcke

Visst kan man överleva på rutknäcke, nötter och lite kaffe med mjölk i. Åtminstone ett par dagar?

Status

803 tecken. Jag har läst tidningen på nätet, andra bloggar, googlat och lite sånt. Ikväll ska jag släcka lamporna mellan 20.30-21-30. Då blir det lika svart runt om mig som inuti. Kan vara skönt att inte behöva le krampaktigt. Får se om världen blivit bättre när jag tänder igen.

Den här bloggen

kommer ändra karaktär ett tag - tror jag. Jag kommer inte skriva om inredning och trädgård. För just nu ryms inte det i mina tankar. Mina tankar fladdrar hit och dit och jag kan inte fånga dem. Har suttit i flera timmar och försökt skriva ett jobb som ska vara på 5300 tecken. Status: 0 tecken. Jag längtar efter min familj men orkar inte med familjeliv. Jag vill träffa vänner men orkar inte ta mig ut. Jag tycker om mitt jobb men vill inte gå dit. Är trött trött trött och vill bara sova men ligger vaken natten igenom. Vad är det som händer?

fredag, mars 27, 2009

Tyvärr

har jag fortfarande mycket dåligt med energi, lust och inspiration. Därför blir det en bloggpaus på obestämd tid. Ha det bra allihop så länge!

tisdag, mars 24, 2009

Hemma igen

efter en underbar vecka i värmen. Dottern, jag, två barnfamiljer och resten pensionärer. Så skulle man kunna sammanfatta det hela. Lugnt och skönt har det varit. Vi gjorde ingenting mer än låg vid poolen och läste, promenerade längs strandpromenaden och åt god mat. Precis vad jag behövde. Här en bild på en imponerande Benjaminfikus! Den jag har på jobbet ser inte alls likadan ut... Här är en bild på ett lustigt träd med märkliga ärtskidor. Någon som vet vad det heter?
Och så den häftiga poolen som låg bara 20 meter från vårt rum. Det är dottern som tar sig ett dopp i ensamheten.
Det var med viss ångest jag återvände till jobbet idag, men det gick förvånansvärt smärtfritt. Får se om jag hinner blogga mer denna vecka. Åker på 30-årsfest i Södertälje till helgen hos bonusdottern. Ska visa sen vad hon ska få i present.

lördag, mars 14, 2009

Nu reser jag

för att vila upp mig. Jag har inte bloggat på ett tag för att all min energi är slut. Jag har i veckan också fattat ett väldigt viktigt beslut yrkesmässigt. Det var ett svårt beslut att fatta, och ett sorgligt beslut. Jag hade hoppats på något helt annat. Men jag bestämde mig för att lyssna på mig själv, min inre röst och att följa den. Men nu efteråt känns det tomt och sorgligt och jag vill bara iväg och tänka på annat. Jag hoppas på att få tillbaka lite ork och energi i solen och värmen, just nu fryser jag i märgen. Ha det gott alla! Jag hoppas ni finns kvar här när jag kommer tillbaka och jag hoppas jag ska orka blogga igen då. Tack för kommentarerna ni lämnar. Jag är dålig på att svara på dem men det är väldigt roligt att få dem.

tisdag, mars 10, 2009

Sitta säkert

kanske man inte kan göra på de här små söta stolarna. Men söta är de ju. Jag fick dem i julklapp av barnen som vet vad mamma gillar!
I den här underbara sängen kan man däremot både sitta och ligga säkert. Så fort solen tittar fram stiger temperaturen i uterummet. Nu är det ljuvligt men på sommaren på tok för varmt. Tyvärr har glasdörrarna slagit sig för att det fattas en balk på rätt ställe. Så nu måste vi renovera lite här också för att kunna öppna dörrarna. Det är väl ingen som tror att man kan lata sig när man har hus?
Snart kommer jag dock ligga här och njuta av värmen i vårsolen. Men först ska jag njuta lite på Teneriffa. På söndag åker vi!

söndag, mars 08, 2009

Mys-söndag

Här kommer lite bilder på de fina saker jag fick av min väninna E. Jag visar också hur mitt lilla bord blev som ommålat. Där har jag ställt en del av det jag fick. Här ser ni lite närmare en del av sakerna. En underbar gipstavla med en kerub, en fantastisk gammal spegelbricka, ihoprullade gamla noter och två vackra gamla spegelglas. Jag fick även ett vackert örngott med spetsar. Tack igen underbara vän! Dotterns små söta finskor fick också plats. Tänk att hon snart är 25 och att vi nästa söndag sitter i den ljumma sommarnatten på Teneriffa tillsammans
Trots att det regnat hela dagen idag har det varit riktigt mysigt inne. Jag har planterat om en massa pelargoner som övervintrat. Pelargonjorden tog slut och jag fick köra till Plantagen och köpa mer. Där kallade dessa underbara lökar på mig och jag var tvungen att ta hem dem. De planterades utanför dörren och välkomnar nu alla som knackar på vår dörr.

lördag, mars 07, 2009

Mässa

Idag blev det en tur till Hem och Villamässan i Malmö. Det är alltid trevligt att titta och inspireras och mysigast av allt är Trädgårdsdelen tycker jag. Maken stod och hängde länge vid Värmepumpar och drömde sig bort, men jag drömde mer vid trädgårdarna. Ett tema var Toscana. Eftersom jag har kamerakrångel och inte tog en enda bild så visar jag bilder från i somras på Sofiero istället. Temat var detsamma. Jag älskar vita stenmurar och har lyckats få in lite av det i min egen trädgård. I en monter hittade jag Viveka som har den underbara bloggen Humlebacken. Det blev ett kort hej och jag fick i alla fall sagt att jag tycker att de har ett underbart vackert hus. Gå in och se själva! Nu önskar jag alla en skön fortsatt helg! Imorgon ska jag visa vad jag fick idag av min underbara vän E. Det är hon med den vita trädgården. Hon kom förbi på förmiddagen med en massa fina saker till mig. Tack söta du!!

tisdag, mars 03, 2009

Planteringsbord

På bloggen My Eden visar bloggerskan en massa fina planterinsgbord som hon har letat upp på olika bloggar. Jag är stolt över att få vara med i samlingen. Gå in och njut och få tips till en egen planteringshöra. Snart är det dags att använda den ;)

måndag, mars 02, 2009

Hemmadag

Måndagar är nästan min bästa dag. Då arbetar jag hemifrån och bestämmer över min egen tid. Sover lite längre, plockar undan och lägger in en tvätt innan jag sätter mig vid datorn och skriver. Men först tjuvkikar jag lite på mina favoritbloggar. Kan inte låta bli. Men sedan jobbar jag ganska koncentrerat. Sedan kommer sonen hem från skolan och vi snackar lite. Tonårsbarn tycker väldigt mycket om att man är hemma när de kommer hem från skolan. Om man finns där och har tur så kan de ha ganska mycket att berätta. På sina egna villkor och när de själva vill. Ibland åker vi iväg och tar en mysig fika på hans favoritfik. Det är härligt att ha tid! Idag har vi bokat tider på körskolan, snackat om matte och kollat priser och träningstider på gym. Jag älskar tonåringar och njuter av att fortfarande ha en kvar hemma. Det blir tomt när han också flyttar om ett par år. Ni som har små barn hemma. Njuuuut! För det går så väldigt fort innan de plötsligt är stora. (Fast det är väldigt skönt också att plötsligt ha massa tid för sig själv)

söndag, mars 01, 2009

Det börjar närma sig

Maken har slitit nästan oavbrutet varje kväll efter jobbet och hela helgen. Så nu är det i stort sett färdigt. Återstår lite lister, småmålning och sånt. Knappt har han hunnit montera de sista skåpen innan jag är där och ska fixa lite fint. Djupa suckar från maken som tycker jag har för bråttom och ställer fram för mycket. Han skulle helst inte ha en pinal framme om han fick välja. Inte lätta för honom att vara gift med ett sådant loppisfreak som jag. Och tonårssonen brås på sin far och smyger runt och plockar bort det jag sätter fram. Ha, ha, ha Familjeliv! Jag tycker i alla fall det är jättefint med en gammal tvättbräda till pynt. Och i den gamla trälådan där det förvarats cocos ligger nu min fina gamla hammare med träskaft och mitt fina blommig måttband. Mycket bra att ha vid inredning! Som ni ser är väggarna vitmålade och det gick över förväntan att måla på plastväggen. Maken var mycket skeptisk men nu är till och med han övertygad och tycker att det blev bra. Färgen verkar sitta som berget. Snart ska vi gå över golvet också med vit färg innan vi lägger tillbaka vår grova kokosmatta. Visar mer bilder när det är helt färdigt!