lördag, februari 28, 2009

Tidsbrist

Det blir inte mycket tid över till bloggande och fotograferande nu med renovering på gång! Dessutom gör min kamera lite som den vill och oftast vill den inte alls. Så blogginläggen blir få! Jag vill i alla fall önska alla en trevlig helg! Och hoppas återkomma snart med inspiration och nya bilder.

torsdag, februari 26, 2009

Trädgårdsdrömmar

Detta är egentligen sista torsdagen som utmaningen ska pågå enligt bloggen Handplockat. Men hon tänker köra några veckor till och kanske hänger jag på. Jag tänkte visa de tre saker som jag är allra nöjdast och gladast över i min trädgård. Den här bilden på platsen där vår torkvinda finns har visats förut. Men den måste ändå få komma med. Jag tycker det blev så fint och det har faktiskt blivit lite roligare att hänga tvätt. För att inte tala om att ta in den soltorkade väldoftande tvätten! Men en vacker dag hoppas jag att där står en torkvinda i trä, då blir det ännu mysigare.Den andra saken jag vill visa är vår grill. Den har också varit med för länge sedan. Men den är också en riktig favorit. Den lilla grillen är när man inte är så många, är man några fler så använder vi den större och är vi riktigt många så använder vi båda. Locken av trä ska i år bytas ut till gjutna lock i betong. Vackrare och hållbarare! Och så det allra underbaraste av allt... min pärla som är värd varenda krona ... poolen! Som gör att man utnyttjar varje solig timme på sommaren och också slipper att dagligen packa matsäck och dra iväg till badplatsen. Den tillhörande uteplatsen med trädäcket utnyttjas flitigt hela sommaren av familj, släkt och vänner. Ska ni bygga pool, så bered er på att bli populära och få många gäster sommartid ;) Det finns andra saker som jag också är glad för i trädgården men dem visar jag en annan dag.

onsdag, februari 25, 2009

Längtans väg

Här är vägen som jag gått så många gånger. Vägen som har en alldeles särskild plats i mitt hjärta. Vägen till mitt paradis, vårt älskade sommarhus. Vägen där stegen alltid kändes lätta, där själen svävade tillsammans med gladorna högt uppe i skyn. Vägen till platsen där barnen lekte med solblekt hårt och bruna ben. Där vänner och släkt njöt tillsammans medan glöden falnade i grillen och sommarkvällen övergick till natt. Platsen där stjärnorna lyste ikapp med månen när jag kissade i dikeskanten. Vägen som jag inte längre går men som ständigt dyker upp i mina drömmar som en evig längtan och som en smärtande tagg i hjärtat.

tisdag, februari 24, 2009

Inredningstokig

Jag är ju inte ensam om att vara inredningstokig. Det syns på högarna av tidningar och böcker i hemmet. Jag har så svårt att slänga mina härliga tidningar men till sist låg de överallt. Så det fick bli en rejäl trave i ett hörn. Men fortfarande ligger de över högt och lågt till mitt behag och andras lätta irritation. Drömhem&Trädgård blev genast en favorit när den startade för några år sedan och jag har vartenda nummer. Lantliv är en annan stor favorit. Och så förstås Vakre Hjem. Man kan ju aldrig se sig mätt. En och annan inredningsbok har jag förstås också och nu till bokrean tänkte jag hålla utkik efter andra godingar. Men denna bok: Stilrent och romantiskt är en av favoriterna. Sedan har jag en del trädgårdsböcker också förstås som är till hjälp för en intresserad men inte så kunnig amatör. Vilka favoritböcker och tidningar har Ni?

måndag, februari 23, 2009

Gränslöst

Ibland händer det att man tappar alla gränser. Då kanske man äter alldeles för många kanelbullar. Fast man egentligen inte skulle ätit en enda. Sedan mår man ganska illa. I både kropp och själ. Men det var i alla fall gott när man åt dem!

söndag, februari 22, 2009

Vår i Malmö

Idag, den 22 februari kommer våren till Malmö. Allt enligt definition av SMHI. Solen tittade faktiskt fram några minuter då och då och det började droppa ljudligt från smältande snö. De senaste dagarna har det snöat mycket här nere i Skåne, men det ligger sällan särskilt länge. Än dröjer det innan rosorna knoppas och buxbomen börjar spira med ljusgröna skott. Och innan det ska jag och dotter njuta värmen på Teneriffa. Bara tre veckor kvar till avfärd. Ska bli ljuvligt. Nödrenoveringen fortskrider. Det blir så bra att det kanske inte bara blir en nödrenovering utan en mer bestående sådan. Åtminstone några år framöver. Visr bilder i kommane inlägg. Nu blir det konsert med Louise Hoffsten och Andreas Jonsson.

torsdag, februari 19, 2009

Gott och blandat

Torsdag är ju trädgårdsdags nu i februari. Här en bild från min väninnas underbara koloni. Den är mycket genomtänkt och alla blommor vita. En ljuvlig liten oas! I min egen trädgård kommer olivträden snart ut på "grönbete" och i grannens trädgård kommer detta imponerande träd blomma om några veckor. Ha en skön torsdagskväll!

lördag, februari 14, 2009

Nu är vi igång

och"nödrenoverar" grovköket. Vi fick ju hastigt och lustigt köpa ny tvättmaskin och tumlare då de andra la av och orsakade elavbrott. Det kändes inte kul att sätta in dem i det fula grovköket, så därför får det bli "nödrenovering". Vi ska så småningom kakla och lägga om golv, men tills vidare målar vi vitt på den smutsiga mintgröna väggen och byter ut och sätter in lite skåp. De kan ju sättas upp redan nu, även om kaklet kommer upp senare. Om ni undrar varför vi inte gör allt med en gång så beror det på att vi samtidigt som vi kaklar tänkte byta ut vår värmepump. Det går inte att kakla och lägga golv utan att ta bort den. Det är en lite större historia som måste ske planerat och under den varmare säsongen så att vi kan klara oss utan värme och varmvatten några dagar. Det är ju inte så kul just nu. Därför denna variant på renovering. Ser ni den svagt mintgröna färgen på plastmattorna på golv och vägg? Den är dessutom smutsig och missfärgad på flera ställen, så man blir verkligen inte glad av att se den. Hela dagen har vi plockat bort grejer och sorterat ut en massa dammiga burkar och tomma flaskor. Nu blir det skönt att vila en stund i soffan och kolla Melodifestivalen. Jag håller tummarna för Måns!

torsdag, februari 12, 2009

Torsdag igen

i nån minut till. Då var det ju dags att visa sin trädgård. Eftersom jag varit på teatern och sett den fantastiska Ola Salo som Jesus, så blir det ett superkort inlägg med bara ett par bilder som får tala för sig själv. Här kan ni läsa om utmaningen!

tisdag, februari 10, 2009

Mera konstigheter

kan en del tycka. Jag ser bara det vackra. Underbara gamla burkar med vackra handskrivna etiketter som gömmer olika mystiska saker. Kan knappast se mig mätt på dess skönheter! Tyvärr är dessa underbara burkar inte mina utan dem har jag fotograferat hos min kusin. De är tyvärr inte till salu!!

måndag, februari 09, 2009

Att älska rostigt

kan för en del vara mycket märkligt. Till exempel i min 17-åriges sons ögon. Han förstår ingenting när hans mamma blir lyrisk av en rostig ring med ståltråd eller några rostiga lyktor. Och jag som tycker att det är finfina grejor. Visst förstår ni mig?

söndag, februari 08, 2009

Bara en fin bild

på ett bord i ett hörn av vårt vardagsrum. Ha en bra vecka allihop!

Vindsröjning

Idag har jag faktiskt haft en del energi över, något jag saknat hela detta året efter att jag var sjuk. Jag visste att jag hade några gamla fina ramar sparade sedan vi flyttade från vårt sommarställe. Idag rotade jag fram dem och torkade av den värsta smutsen. Sedan placerades de på en nyuppsatt tavellist i gästrummet som vi så mått börjat göra iordning. Jag kommer nog inte att måla dem vita eftersom jag tycker att de är vackra som de är. Vad tycker ni? Måla vita eller inte? Det här gamla bordet kommer från mitt barndomshem. Det stod vid flygeln och där förvarade min pappa alla sina noter. Han är död sedan länge men jag kan fortfarande se och höra honom spela på flygeln och sjunga för mig: Den första gång jag såg dig... Min älskling du är som en ros... Det går en vind över vindens ängar...och andra svenska visskatter. Jag älskar fortfarande dessa visor. Det här bordet ska dock bli vitt och jag har ägnat dagen åt att grundmåla. Senare kommer ett inlägg om hur det blir när det står på plats i gärstrummet.

lördag, februari 07, 2009

Och nu blir det reklam

Sista tiden har vi haft problem med tvättmaskinen och plötsligt har den lagt av helt. Då är det bara att inse att det är dags att inhandla nytt. Vi har ju grovköket som en punkt på vår Att Göra lista, men hade kanske tänkt vänta lite. Men nu måste vi i alla fall inhandla maskinerna, även om vi inte kan ta tag i hela renoveringen just nu. Så nu har vi letat och jämfört priser på tvättmaskiner och tumlare. De här två blev det, av märket Cylinda som har fått bra i tester, är energisnåla och där tvättmaskinen är svanenmärkt. Så många tusenlappar fattigare ser vi nu fram emot onsdagen då maskinerna kommer och även installeras. Maken och jag har enats om, tror jag i alla fall, att åtminstone göra en preliminär uppfrächning av grovköket innan det är dags för den större renoveringen. Trist att ställa in nya fräscha maskiner i ett i övrigt groteskt fult grovkök ju! Eftersom vårt grovkök är väldigt lite blir det en tvättpelare. Som tillval kunde man köpa en skiva som sitter mellan tvättmaskinen och tumlaren. Det är praktiskt att kunna dra ut den och ställa t.ex tvättkorgen på när man ska lasta in tvätten i tumlaren. Kommer att visa bilder senare på det uppfräschade grovköket när det är klart. Någon som har erfarenhet av dessa Cylinda- maskiner?

fredag, februari 06, 2009

Till en väldigt modig tjej

som jag har haft mycket kontakt med sista tiden. Hon är väldigt beslutsam och kämpar sig framåt trots en hel del snårigheter och knaggligheter. Det krävs stort mod att titta inåt och se sig själv och bestämma sig för en ny väg. Du vet vem du är och att jag älskar dig! Kämpa på, jag finns här hela tiden!

torsdag, februari 05, 2009

Trädgårdsdrömmar

Bloggen Handplockat har startat utmaningen Trädgårdsdrömmar där man bloggar om sin egen eller någons annans trädgård alla torsdagar i februari. Det var en jättebra idé tycker jag och hänger härmed på. Drömmar om trädgården har man ju hur många som helst nu.
Den här underbara rosen som bara blommar och blommar hela sommaren kan man ju inte sluta drömma om. Helt enkelt underbar! Maken vill klippa men då skriker jag högt!!!! Här en nyplantering från förra året med buxbom och jättedaggkåpa. En liten ängel vakar i mitten och några boule-klot ligger och ska rosta fint. Mot slutet av sommaren såg man inte röken av vare sig ängel eller klot, så mycket hade det växt. Precis utanför köksdörren några trätunnor med kryddväxter att plocka in färska till middagen! Och så en skymt av uterummet som blir underbart varmt så fort solen bara vill titta fram. Den drömmer jag allra mest om just nu. Kom solen, kom.

tisdag, februari 03, 2009

I min fönsterkarm

har jag försökt plocka in lite vår. Jag åkte till en underbar plantbutik i söndags och köpte lite krukväxter. Två söta St Paulor och en murgröna på båge. Blommorna planterade jag i stora dricksglas och murgrönan i en stor glascylinder. I botten på cylindern har jag lite kontrasterande småsten och runt glasen virade jag snöre för att piffa till.

söndag, februari 01, 2009

Inspiration

Här är lite bilder från den underbara Stora Trädgårdsfesten som hålls varje år på Sofiero slott i slutet av augusti. De senaste åren har jag inte missat en gång. Det är så härligt att strosa runt och inspireras bland alla vackra saker. En trästege står allra högst på min önskelista och har gjort det ganska länge. Det som retar mig mest är att jag hade en sådan en gång för många år sedan och att den förmodligen blivit slängd i någon flytt och sedd som opraktisk (av någon annan än mig) Jag har sagt till mina barn att den som först hittar en trästege åt mig, det barnets namn ska jag tatuera in. Vågat va? Det blir i så fall min första tatuering. Så enkelt - så vackert!