måndag, oktober 29, 2007

En dröm blir sann

Det ringde på dörren och utanför står sonen. I full mundering och med motorcykeln på gatan. Han har äntligen klarat MC-kortet och är överlycklig. En dröm blir sann! Men jag vill påpeka att det förstås är hans dröm och inte riktigt lika mycket min dröm. Jag tycker mest det är läskigt. Men som den goda mor jag är, så gläder jag mig åt hans lycka (och håller tummaran att allt ska gå bra)

onsdag, oktober 24, 2007

Min familj -IGEN

Här kan ni se oss (en del av oss) OBS! Känsliga läsare varnas! Det är en av mina kära styvdöttrar som publicerar oss på sin blogg!

måndag, oktober 22, 2007

Present som värmer

Igår fick jag en mycket fin present. Denna underbara taggtrådskrans. Att sonen tycker att mamma är totalt LOST som blir glad för den gör ingenting. Det som värmer extra mycket är givarens ansträngningar för att ge mig denna gåva. Den är från ex-svägerskan. Som fick syn på den hängande i ett träd under en skogspromenad. Som tog med sig handskar vid nästa skogspromenad för att ta hem den till mig. Bara för att finna att kransen var borta. Sedan höll hon utkik tills den en dag hängde där igen. Då tog hon den med hem, paketerade den och fixade så att en bekant tog med sig taggtråden på tåget alla milen hem till mig. Tänk att göra sig så mycket besvär för att glädja mig. Tack och stor kram snälla G!

fredag, oktober 19, 2007

Dörren

Här är dörren som minner om underbara somrar. På landet där yngste sonen bott alla sina barndoms somrar. Vårt underbara paradis som jag fortfarande drömmer om. Där vi satt ljuva sommarkvällar och såg solen, stor och röd, gå ner över vattnet. Där solen för det mesta sken, barnen blev bruna om benen och livet var lätt att leva. Där månen hängde som en lampa och lyste ikapp med tusentals stjärnor när man nattkissade ute på åkern. Ja, jag saknar det ENORMT. Men allt underbart har ett slut och sommaren 2003 var vår sista i paradiset. Nu minns vi dofterna och ljuden, lukterna och känslan. Och vi njuter i ett annat och annorlunda paradis. Dörren och kaminen finns med som ständiga påminnelser. Bara en sån sak som att alla dörrhandtag var så underbara! LANDET JAG SAKNAR DIG!

tisdag, oktober 16, 2007

Läs och köp

Läs det här, köp skivan och framförallt köp kalendern och stöd cancerforskningen. Om ni vill kan ni också läsa vad dottern skriver.

måndag, oktober 15, 2007

Favorit i repris

I lördags hade vi goda vänner på middag. Lammkotletter med ugnsrostad potatis, rödvinsås, mango aioli och sallad med valnötter och chevre. Mango aiolin lagade yngste sonen ihop. Han kokade ner en liter mango juice med rödlök i flera timmar och mixade sedan ner det med vitlök i majonäs. Mums! Mamma blev riktigt imponerad. Han praktiserar på stora sonens restaurang, så nu har jag tillgång till två privata kockar. MEN REPRISEN DÅ! Jo det var denna urläckra efterrätt. Vit chokladmousse med färsk frukt. Receptet är: 250 gr vit choklad 250 gram kesella 2 ½ dl mellangrädde. Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden. Blanda ner Kesellan i chokladen och sist i med grädden. Fördela i 8 små skålar och låt stå i kylskåp minst 2 tim. Garnera med skuren valfri färsk frukt. En garanterad succé.

torsdag, oktober 11, 2007

Kan man älska en dörr?

Svar JA! Den här förtjusande dörren sitter på vår grannes lilla uthus. Skulle nästan kunna smyga mig dit en mörk natt och ta den under armen. Granndamen tyckte nog att jag var lite kontsig när jag kom ångandes med min kamera och frågade om jag kunde få fotografera deras uthusdörr. En annan dag ska jag visa en dörr som jag också älskar och som jag faktiskt tog under armen när jag sista gången begav mig från huset där dörren fanns. So long!

måndag, oktober 08, 2007

Ordning och reda

Vi håller på att göra om arbetsrummet här hemma och har hittills kommit en bit på väg. Tidskriftsamlare, pärmar och lådor är inhandlade för att skapa lite ordning bland kaoset. Maken och jag satt en hel dag och rensade och sorterade och upprepade då och då med en slags pervers njutning: Oh, vad skönt det är att slänga och rensa! Tänk att det kan vara så kul att städa. Men jag måste säga att jag njuter när jag kommer in i arbetsrummet och ser denna ordning! På vår lilla utflykt till Fridas gård i lördags inhandlades lite småsaker. Ska visa mer senare men den här plåtskylten behövde jag verkligen. Jag tyckte det behövdes lite rosor här hemma! Hmmm!( vad maken tyckte är en annan historia)

fredag, oktober 05, 2007

Till Fridas gård

Imorgon blir det en lite utflykt till Fridas gård med maken. Klicka er dit och kolla den fina papperskorgen. Vill ha! Vill ha! Den här fina emaljerade brevkorgen ska nog också få följa med hem till det nya arbetsrummet. I somras var jag där en gång och de har så mycket fint. Och gården ligger underbart i den Skånska naturen. Hoppas det blir lika härligt höstväder som idag! Trevlig fredagskväll!