fredag, augusti 24, 2007

Min trädgård - Del 2

Minns ni min trädgård som ett bakvänt F? Om man står på stapeln och tittar i vinkeln mot den undre stapeln i F:et, så ser man detta. Till vänster skymtar vår grill, vår lilla nybyggda entré och det röda längst bort är cykelskjulet. Till höger är andra långväggen av garaget. Om man istället står vi cykelskjulet och tittar inåt så ser det ut så här. Ja jag hoppas ni fattar något för det är inte helt lätt att beskriva en trädgårds form med ord. Här en detaljbild på grillen som jag nog visat förut. Men den kan jag visa igen och varmt rekommendera om ni tänker bygga en grill. Jätteskön höjd att grilla vid. Samt bra med olika stora grillar för olika typer av fester. Är vi riktigt många tar vi båda grillarna. Träskivorna är lackade med båtlack men kommer ändå inte hålla så länge. I år har de verkligen fått stå ut med mycket regn. Jag har bestämt mig för att nästa år försöka få tag i snygga marmorskivor istället och få tillskurna i rätt mått. Någon som vet var man kan få tag på sådana? Gärna gamla i vit marmor! Imorgon väntar en av årets höjdpunkter. Den stora trädgårdsfesten på Sofiero slott. Lovar att fota där. Det brukar många med mig också göra, så vi lär nog få se många fina bilder därifrån på alla bloggar. Här en bild från förra året. En trästege som dessa ligger nästan högst upp på min önskelsita. Är det någon som läser här som har en att sälja till mig?

fredag, augusti 17, 2007

Jag funderar

lite på vaför jag egentligen gillar människor som tänjer på gränserna. Och kom på att det här nog är varför. My familylife!

Jag har en last.

Det började med att min dotter sa åt mig att kolla en blogg. Alex Schulman. Hon trodde att jag antingen skulle älska eller hata den. Jag fastnade total och hatälskar. Inte bara Alex. För efter kort tid började hans dåvarande fästmö Katrin att blogga. Sedan började hans bror Calle blogga. Så har han länkat till sin svägerska som bloggar. Och nu har hans mamma Lisette Schulman börjat blogga. Herregud, jag sitter mer och mer fast och kan inte ta mig ur. Detta är fascinerande. En hel familj leder bloggtoppen i Sveige dag. Det är undehållande, galet och många gånger helt peverst. Gränslöst. Men jag älskar gränslösa människor. Som vågar sticka ut. Många gånger säter jag kaffet i vrångstrupen när jag läst Alex, Katrin och Calle. Men Calle har tyvärr slutat. Efter en månad och massa påhopp ( förståligt) verkade han ha fått nog. Men han har över 1000 kommentarer som bönar och ber honom att komma tillbaka. Jag hoppas också att han snart kommer tillbaka. I en eller annan form. Svägerskan och mamma Schulman är än så länge snällare- mer städade. Men intressanta i sitt sammanhang. Om ni inte redan läser dem- vågar ni testa.? Ni kan riskera att fastna!

söndag, augusti 12, 2007

Min trädgård - Del 1

Jag tänkte försöka mig på att beskriva min trädgård för er. Det finns en på framsidan av huset. Om den finns en hel del att säga och det berättar jag en annan dag. Nu tänkte jag beskriva baksidan. Den har jag ritat och designat helt på egen hand och upptäcke hur väldigt ROLIGT det var. Många nätter har jag legat sömnlös och funderat och klurat på olika möjligheter. Det var i samband med att vi byggde pool som den stora förvandlingen skedde. Tänk er trädgården som ett bakvänt F. Om man står längst ner på F:ets fot och blickar uppåt så ser man detta. Om man istället ställer sig längst upp vid F:et och tittar "neråt" då ser man detta. Längst ner i botten slutar F:et med vårt uterum.Om man står där "uppe" vid F:et och tittar mot den övre vinkeln, så blickar man mot mitt eget "sommarställe" som jag bloggat om tidigare. Bilden är tagen tdigare i somras, så nu finns det blommor runt soluret. Husväggen som skymtar till vänster är garaget. Eftersom varje inlägg bara accepterar tre bilder (för det mesta) så visar jag nedre delen av F:ets vinkel i nästa inlägg. Vilket sker imorgon eftersom klockan nu är halv två på natten. Hoppas ni lyckats hänga med i den här kanske något kryptiska beskrivning. Sov gott!

En usel bloggare

är jag. På sista tiden har det verkligen varit dåligt med inlägg. Jag tycker själv det är så roligt med bloggare som kommer med många inlägg. Och så är jag själv så usel. Men jag får skylla på semestern. Då har allt gått på lågvarv, så även bloggnerven. Men här kommer i alla fall ett litet inlägg, så får vi se om det blir fler snart. Jag hoppas det. Tänkte passa på att visa att jag i alla fall varit lite kreativ emellanåt. Ett hemmasytt förkläde har jag åstadkommit För att strykningen ska bli lite roligare, och för att man inte ska deppa ihop av att se strykbrädan när man går förbi i grovköket, så fick även brädan ny dräkt. Jag måste säga att jag ÄLSKAR de här rostyget. Inhandlat på RUSTA för en tid sedan. För övrigt har jag emellanåt ägnat mig åt att plocka oändligt goda, stora och saftiga hallon från egna snåret. Ha det gott! Lovar att försöka återkomma snart igen. Har mycket spännande att blogga om.