lördag, april 28, 2007

Hard work work

Medan maken och vännen jobbade och slet med rensning, grävning och marktäckning så grävde jag i min egen lilla hörna. Här ska jag ju ha min egen lilla planterings och vilohörna. Nu måste jag lägga mig och vila min trötta och värkbrutna lekamen. Imorgon väntar mer jobb!

Fyra ton sand

det blir en ganska stor hög. 96 mustenar och drygt 70 gårdssten väger också en hel del. Då är det skönt att få transporthjälp. Projekt rensning på gång. Allt ogräs i "djungeln" ska bort och en stor stubbe sågas ner med hjälp av vännens motorsåg.

tisdag, april 24, 2007

Den som väntar på nåt gott...

På lördag händer det! Då kommer vår vän hit och lägger mer sten, bygger och gör iordning den här försummade delen av trädgården. Vår vän är en mycket duktig, stark och händig man som lägger sten med starka nävar! Jag litar helt och fullt på honom och här kommer att bli mycket fint. På fredag kommer två pallar sten och mursten med kranbil och sedan en annan lastbil med 4½ ton sättsand. Jättekul! Så jag vet vad vi ska göra i helgen! Återkommer med bilder när allt är färdigt. Bilden här är från i somras, det är därför det grönskar så. Men mest är det ogräs. Nu ska plattor läggas som ansluter till trädäcket, som således blir en meter bredare. Sedan ska en mur stötta upp stenarna och singel läggas i det kvarvarande "diket" Där ska sedan två plommonträd planteras. Ojdå, jag glömde visst berätta att vår vän ska gräva upp en stor överbliven stubbe med en diameter på ca ½ meter. Intressant projekt!! Jag lovar att återkomma med regelbundna rapporter!

måndag, april 23, 2007

Blomsterfröjd

Jag är så glad åt mina vackra tulpaner som äntligen blommar. Kroppen värker efter timmar på knä i rabatterna. Men fint blir det och roligt är det också. Mer bloggande blir det snart hoppas jag.

tisdag, april 10, 2007

Tidsbrist

Jag vill bara säga ett STORT och HJÄRTLIGT TACK till er alla som kommenterar på min blogg. Det är så väldigt roligt att få och läsa era kommentarer. Jag försöker svara alla då coh då men hinner inte. Det tar tid att läsa alla era fina bloggar också och det vill jag ju inte missa. Men ni ska veta att jag blir väldigt glad över alla era små varma ord :) Här en bild på en rostig gammal lampa som jag hittade på loppis för ett par år sedan och "piffade upp"

söndag, april 08, 2007

Regn hos mig

Vaknade idag fylld av energi och såg fram emot två hela dagar i trädgården. Rensa, gödsla och plantera stod på listan. Men när persiennerna åke upp var det bara grått, grått, grått och regn, regn, regn. Här i hörnan hade jag tänkt ligga på knä hela dagen men av det blev inget. Jag tycker inte om att hålla på ute i regnet. SÅ stort är inte mitt trädgårdsintresse! Men nu kan ni i alla fall se hur mitt projekt ser ut i starten. Plattorna ni ser på hög till vänster ska läggas ungefär där jordsäckarna står, som en liten planterings och vilohörna. Ni ska få se sen när det är färdigt! Ni som är observanta och har följt med bloggen ett tag kan se att muren till höger är vitmålad nu. Den var gul förut och inte så fin. Lite tröst skänker i alla fall detta vackra blommande plommonkörsbärsträd! (Som jag listat ut att det är) När man ser det så vet man ju att det är vår, även om det just idag känns kallt och ruggigt! Men inne är det varmt och gott och snart kommer de stora barnen hem på middag. Idag blir det lammstek med potatisgratäng och en god savaräng med tropisk frukt och punsch.

tisdag, april 03, 2007

Vaxduk

är väl egentligen ingenting jag gillar. Men det kan vara väldigt praktiskt. Mina bonusbarnbarn blir bara fler och fler :) och snart kommer säkert egna barnbarn också. Då är det väldigt bra med vaxduk! Och på min shoppingtur igår fyndade jag denna underbara vaxduk. Rusta igen och bara 49 kronor för en stor du på 140x180 cm. Snabbt ryckte jag åt mig två stycken. Och det rosa durkslaget kunde jag heller inte motstå. När jag kom hem med allt sa yngste sonen först lite surt: Måste allting här hemma vara med rosor? Men till och med han gillade bordet:) Fast vaxduken tittade han mycket skeptiskt på och fnyste sedan innan han återvände till datorn. Och på väggen i vårt sovrum hänger dessa två tavlor med......just det ja.......rosor.

måndag, april 02, 2007

Kärlek vid första ögonkastet!

Idag tog jag en lite tur till Plantagen och förälskade mig omedelbart i detta trädgårdsbord med två tillhörande stolar. I min iver att visa det är det inte monterat än, men fler bilder kommer senare. Blå rosor i keramik! Åh, så vackert och som en extra bonus är det hållbart också. Nu hoppas jag bara att jag får mycket pengar tillbaka på skatten! ;) Men inte nog med detta fynd! Strax föll mina ögon på ett helt bord med Kungsängsliljor- Frittilaria. Mina egna lökar, som jag skrivit om i ett tidigare inlägg, var tyvärr för torra och har inte kommit upp alls. Men nu ryckte jag till mig tre krukor av dessa. Jag ÄLSKAR dessa ljuva liljor med sitt karaktäristiska rutmönster. På Rusta hittade jag också ett set med tre fina flätade korgar. De kommer alltid till användning vid trädgårdspyssel.

söndag, april 01, 2007

Trädgårdspyssel

Idag har det varit underbart väder, ca 18-20 grader i skuggan. För att inte tala om hur varmt det blev i solen. Jag fick ta fram parasollet när vi fikade. Tyvärr var minneskortet fullt i kameran så jag tog inga nya bilder. Men imorgon hoppas jag fota mer. Ett par bilder av mina pelargonsticklingar kan jag i alla fall visa. Jag tittar till sticklingarna varje dag och ser hur de sakta växer och frodas.