måndag, mars 26, 2007

Livslust

Lyckad fest och glada barn! Syster och bror är glada att ha varandra nära igen. Idag har det varit 20 grader varmt i solen och kaffet smakade underbart i solskenet. Jag njöt av livet och tillvaron. Men lite dåligt samvete har jag ändå för jag skulle suttit inne och skrivit en text som ska lämnas innan den siste. Men det får bli en annan dag. När inte solen skiner.... Några bilder från min trädgård!

lördag, mars 24, 2007

Ledig fredag

Idag har jag varit ledig och solen har tittat fram lite då och då. Då brukar jag snabbt rusaut till uterummet som blir underbart varmt så fort solen skiner. Allt glas gör att värmen stiger därinne i rekordfart. På sommaren blir det för varmt men nu är det perfekt. Härligt att sitta därinne och kika ut på trädgården och allt som växer. Och känna solvärmen tina upp märg och ben och ge ny energi! Då och då ger jag mig ut och klipper lite här och där eller rensar bort lite ogräs som börjat sticka upp. Idag har inte hunnit njuta därinne utan jag har handlat inför sonens fest imorgon. Men annars hade jag varit ute och klippt och rensat. Det är som terapi för själen. Förra veckan gav jag mig i kast med den här jätterosbusken. Efteråt såg jag ut som om jag varit i slagsmål med en vildkatt. Ha en trevlig helg! Får se om jag hinner blogga mer under helgen! En fest med 20 -25 ungdomar kan ta kål på vem som helst! ;)

onsdag, mars 21, 2007

Fisk, blommor och häcksax

Idag är det min födelsedag... HURRA...HURRA...HURRA. Min hemvändande son, som ju är kock, lagade födelsedagsmiddag åt mig. Regnbågsforell med broccolimos och god sås. Inte dumt med en egen kock i huset! Medan han lagade maten fick jag ta mig en lite "powernap" efter jobbet. Sedan blev jag serverad denna goda mat och hade en trevlig middag med alla tre barnen samlade. Av dem fick jag också dessa fina växter. Ett litet videungträd, vackra pärlhyasinter och rosa tulpaner (som dockinte syns på denna bild) Tyvärr satt maken fast i kaoset som råder på Arlanda flygplats. Men när han kom hem fick jag den här fina uppladdningsbara häcksaxen. Så snart ska här klippas buxbomshäckar!! Under dagen ringde släkt och vänner och grattade och från svärföräldrarna kom ett kuvert med lite födelsedagspengar! Det blir trädgårsgrejor av dem! Kort sagt en mycket trevlig födelsedag!

tisdag, mars 13, 2007

Brottningsmatch

Ja, nu är han hemma. Mamma kunde förstås inte låta bli att gråta en skvätt när jag äntligen fick krama om honom igen. Det var en trött men glad, frisk och solbränd son som steg av flyget. Väl hemma blev det te, knäckemackor, lingonbröd med leverpastej och tomat och massor av prat. De blev sent innan vi alla somnade. Idag på förmiddagen har jag kunnat njuta av den här härliga synen. Två bröder som längtat efter varandra och nu måste mäta sina krafter. Strax bär det iväg ut på stan för en massa "fix". Och ikväll blir det god Välkommen hem middag med oxfilé. Hej så länge alla, från en mycket glad och lycklig mamma :)

söndag, mars 11, 2007

Mindre än ett dygn kvar....

... och aldrig har väl tiden stått så stilla! Har försökt fördriva den i trädgården och städat uterummet och rensat rabatter. Allt för att hålla oroliga tankar borta. Oroliga men också glada tankar. Att äntligen få krama om sonen igen efter 1 år och 4 månader. Imorgon bär det av till Kastrup med tåget, syskonen och jag, för att ta emot vår efterlängtade son och bror. Här några bilder från min trädgård.

onsdag, mars 07, 2007

Ferrari-rött

Även om jag älskar vitt, gammalt och romantisk stil så är det verkligen inte 15-åringe sonens stil. För honom gäller modernt, tufft och Ferrari. Så det får det bli i hans rum! När barnen är små kan man ju styra och dona som man vill i deras rum. Med tiden får man låta dem också ta plats och ha sin egen stil. Men ferrari-rött är ganska läckert det också!

tisdag, mars 06, 2007

Misstag

Nu vet jag varför jag inte kunde hitta Systrana Grenå på nätet. De heter Systarna Grene. Här kan du hitta dem i Malmö.

Ljuset - källan till allt

Så här vackert och poetiskt kan man skriva på en vägg. Och visst är det så. Nu när ljuset kommer så vaknar man till liv mer och mer för varje dag. Den här underbara bilden hittade jag hos Martine Colliander Inte bara man själv utan naturen vaknar ju till liv igen, sakta men säkert. Här ser ni några av mina små tulpanlökar på väg upp. I fredags på shoppingrunda (egentligen för att ekipera sonen) så hittade jag detta underbara lapptäcke hos Systrarna Grenå för dryga 200 kronor. Så klart var jag tvungen att slå till. Hittar tyvärr inte affären på nätet så jag kan länka. Men det är en underbar prylaffär som länge funnits i Köpenhamn. Nu har den även öppnat i Malmö sedan en tid. Där kan man verkligen göra superbilliga fynd och hitta det mest härliga grejor. Mycket prål men även mycket fint! Nu är det bara 6 dagar kvar! Ha en fortsatt bra kväll. Närmast väntar den excentriska doktor House.

söndag, mars 04, 2007

Vårkänslor

Den här underbara julrosen plockade jag in från trädgården igår. Visst är den vacker! Ute ser jag den inte så ofta, så jag plockade in den så jag kan njuta av den lite mer. Idag har solen skinit från en klarblå himmel. Uterummet blev alldeles varmt av solens strålar och jag kände hur alla livsandar vaknade. Pelargonerna fick sig en liten omgång och jag tog sticklingar som jag hoppas rotar sig. Det här är löken som jag glömde sätta! Jag älskar kungsängsliljor och köpte en påse i höstas för att sätta. Men den glömdes tyvärr bort i förrådet. Nu hittade jag 12 pyttesmå torra lökar. Tveksamt om de fortfarande lever och kan gro, men jag gör ett försök. Ute är tulpaner, påskliljor och narscisser på väg upp. Satte en del sådana lökar och hoppas på nybörjartur. Fortsatt skön söndagskväll.

torsdag, mars 01, 2007

Ett hörn till

Det här är vad jag ser varje kväll då jag sjunker ner i min soffa. En av favoriterna är My Donna från Cosas. De här underbara tulpaner såg jag på bild i Aftonbladet! De får mig att bli så nyfiken på om mina egna tulpaner kommer upp till våren. Jag har aldrig satt tulpaner förut och köpte lökar som heter Greenland. De var rosa med grönt inslag i blomman. Väntar med spänning. Huset fullt tipsade om jättefina små växthus som man kan köpa på Plantagen. De väckte habegär! Ett annat fint litet växthus såg jag på Stora Trädgårdsfesten på Sofiero i somras. Det skulle jag också kunna tänka mig. Imorgon är det fredag! Då väntar frisörbesök med sonen som börjar bli långhårig. Sedan behöver han lite nya kläder. Jeans, tröja och skor. Det blir nog en intensiv eftermiddag! Sen börjar helgen! Nu är det bara 11 dagar kvar!