onsdag, januari 31, 2007

Onsdagsfynd

Idag hann jag ta en snabb titt på Myrorna och gjorde några små fynd. Jag hittade några påsar med blandade spetsar och dem kunde jag inte låta bli. Visst är de ljuvliga! Den översta fanns det hela sju meter av och den kostade knappt 10:- metern. Den kommer nog få pryda en vacker duk. Några gamla gelekoppar fick följa med hem och kommer säkert till användning och så hittade jag fyra vackra koppar med fat som jag inte kunde motstå och två blåvita gamla tallrikar. Är man samlare så är man! Här kommer också de utlovade bilderna på de vacka korten jag köpte i Lund i lördags, och så bild på en korg med lite fint gammalt linne som jag gärna har framme.

söndag, januari 28, 2007

Hej igen!

Ibland blir det verkligen långt mellan blogg-tillfällena. Tack alla som har skrivit snälla kommentarer till mitt förra inlägg. Min bror är opererad och allt gick bra. Han kurerar sig för tillfället och mår efter omständigheterna bra. Det känns så skönt. Idag har jag haft en mycket trevlig dag då en väninna och jag åkte till hennes favoritbutik Lovisa i Lund. Jag hade aldrig varit där och det var verkligen en mysig affär. Kunde handlat massor men höll i plånboken så det blev bara lite vackra kort. Visar bilder på dem en annan gång. Har inte fotat dem än! Efter det åkte vi hem till min väninna och inredde!! Hon ville ha lite hjälp att omvandla sitt hem till shabby chik- stil. Vi flyttade, testade, kånkade och ändrade av hjärtans lust. Timmarna flög iväg och vi hade jättekul. Visar några bilder som vi tog under tiden. Återkommer med fler när det blivit klart. Det här är alltså ett "Shabby chik-hem to be" och alltså inte klart. Men vi kom en bit på väg tycker jag. Hennes lilla skrivbord har tidigare varit grönt men blev ju väldigt gulligt nu som vitt. Den bruna lilla byrån under inredningsböckerna väntar på sin omgång av penseln! Det här underbara trägolvet hittade hon under en brun korkmatta i köket, och det väntar nu på en omgång av golvsliparen. VISST ÄR DET HÄRLIGT MED INREDNING!

onsdag, januari 10, 2007

Från scenrum till sjukrum

Imorgon ska min älskade bror opereras igen! Usch, jag hatar sjukdomen som härjar i hans kropp. Vi som trodde den var helt borta. Han som är så glad och lycklig i sitt nya hus, med det nya jobbet och så kär i sin fru och lilla son. Och så C förstås som redan lämnat hemmet. Aldrig får man vara riktigt glad och lycklig! Alltid står "faran" och lurar bakom knuten. Svart, hemsk och överrumplande! Låter jag bitter? Lite grann är jag nog det just nu! Men jag vet att det går över sen. Hoppas jag! This one´s for you, älskade bror! Du har en så stor plats i mitt hjärta och jag älskar dig! Jag önskar att jag kunde vara hos dig och hålla din hand. Din varma, stadiga hand som jag kan känna i min om jag blundar. Jag önskar också att sonen i Thailand var hemma igen. Jag skulle behöva hålla om honom nu!

söndag, januari 07, 2007

Julgransplundring

Är det någon som har det fortfarande? När jag var barn bjöds man då och då på julgransplundring då det var fest och man dansade ut julen och fick godis. Men mina barn har aldrig varit på julgransplundring och vet inte ens vad det är. I helgen har vi i alla fall plockat ner granen, alla julstjärnor och adventsstakar - utan plundring. Men ett tag såg det faktiskt ut som efter en plundring, men nu är huset städat och fint och redo att ta emot våren. Nu längtar jag efter ljuset, solen, värmen och semester! Efter nyår känns det definitivt som om vi går på rätt håll. Därför firar vi ikväll med oxfilé, ungsrostad potatis och god sås.

onsdag, januari 03, 2007

Första arbetsdagen idag

på det nya 2007 och såklart försov jag mig. Skulle vara där 8.30 och vaknade 8.15. Hu, hu, hu inte bra! Så blir det när man är ledig länge och vänder på dygnet. Det är något jag är expert på. Jag ÄLSKAR att sova på morgnarna och kan lätt sova till 11. Rekordet nu var nyårsdagen då jag vaknade strax innan 13. Även om jag älskar det, så sitter det en liten "fuling" på axeln och säger strängt att jag sovit bort halva dagen, att jag borde gå upp tidigare o.s.v Men jag är en kvällsmänniska som är piggast och mår bäst på kvällen. Varför är det "finare" att vara morgonmänniska och gå upp tidigt och vara pigg och aktiv? "Morgonstund har guld i mund" heter det ju. Men inte för mig. Jag kommer ALDRIG bli en morgonmänniska. Alla säger att man behöver mindre sömn med åren, men inte jag inte. Hur gammal måste man då bli förresten? Kanske mer än mina snart 52? Jag NJUTER verkligen av att inte längre har småbarn som gör att man tvingas upp i svinottan. Jag har uppfostrat mina vänner att absolut inte ringa innan 10. Men om de är otåliga och ringer strax däromkring så händer det ofta att jag fortfarande sover. Ibland kan jag gå upp och äta frukost, ta tidningen med mig i sängen och sedan njutningsfullt somna om i bäddvärmen. ( Jag har en stor härlig värmedyna i sängen) Särskilt den här årstiden. Eftersom jag arbetar hemma två dagar i veckan så har jag fyra sammanhängande dagar då jag kan NJUTA. De andra tre dagarna är det en pina att gå upp. Kommer aldrig igång ordentligt förrän vid 10.